Elektroterapi

Wake Up With Makeup!

Elektroterapi

Hudvård i samarbete med mild mikroström


Om huden - liten hudskola

Huden är kroppens största organ. Ytan är på nästan två kvadratmeter. Hudens primära funktion är att skydda kroppen på olika sätt. Men huden har också ett antal specialfunktioner, som t ex att medverka till bildandet av D-vitamin, fungera som känselorgan och delta i kroppens temperaturreglering. För att kunna utöva alla skyddsfunktionerna är huden uppbyggd av tre olika skikt/lager:

överhuden (epidermis), läderhuden (dermis) och underhuden (subcutis).


Överhuden, epidermis – det yttersta skyddet

Cellförnyelseprocessen


Överhuden är den yttersta synliga delen av huden. Överhuden bildar ett tunt, men effektivt membran mot omvärlden. Från överhuden utmynnar naglar, hår, talgkörtlar och svettkörtlar. Överhuden består av hudceller i många skikt. Cellerna i de djupast liggande lagren delar sig ofta för att ersätta celler som nöts och avstöts från hudens yta. De nya cellerna vandrar upp till ytligare skikt efter hand som de åldras.

Det allra yttersta lagret i överhuden består av döda hudceller. Cellavstötningen sker i normalfallet i en takt som balanserar nyproduktionen av celler.

I en frisk hud tar det ca 28 dagar för en cell att bildas, vandra upp och stötas av. Denna process saktar naturligt ner med åren.


Hudens naturliga fuktinnehåll

I huden finns naturliga fuktbevarande ämnen. Det yttersta hudlagrets normala funktion försämras av för låg vattenhalt, t ex om vintern eller vid användning av uttorkande medel. En torr och sprucken hud har mindre motståndskraft och olika skadliga ämnen kan lättare tränga ner, irritera och orsaka infektion.

     

Blandad hy

Blandad eller kombinerad hy kännetecknas av normalstora till stora porer och en fetare T-zon (panna, näsa, haka) samt torra partier vanligtvis på kinderna. Talgproduktionen kan behöva balanseras och maximalt med fukt behövs till de torra partierna. En blandad kombinerad hy kan då och då få finnar och pormaskar.


Känslig hy

Hudens struktur är jämn med små till normalstora porer och med en normal till låg talgproduktion. Huden reagerar lätt på olika inre och yttre belastningar. Känslig hy kännetecknas ofta av en tendens till rödhet, blossande och torrhet.


Torr hy

En torr hy kännetecknas av små porer och låg talgproduktion. Den torra hyn kan strama och klia. Ofta förvärras det under vinterhalvåret, i kallt torrt klimat. En torr hy åldras snabbare och behöver mycket omsorg och fukt. En torr hy kan också vara känslig och reagera lätt på olika påfrestningar.


Mogen hy

En mogen hy har fina linjer och rynkor och uppvisar även ofta tecken på solskador i form av pigmentfläckar. Huden har mist sin spänst och kan vara ojämn eller grov i strukturen. Vanligast är att den mogna hyn har en torr tendens, men den kan också vara av det fetare slaget. Val av produkter bör anpassas efter känslighet och behovet av fukt/talgreglering.


Fet hy

Fet hy har normalstora till stora porer, hög talgproduktion samt en ökad tendens till acne och orenheter. Huden blir lätt blank under dagen. Under sommarhalvåret kan den feta tendensen öka. Produkter för fet hy reglerar talgproduktionen, dämpar glansiga partier och ger en fräsch hud med en matt yta.


Hudvård för män

För ett fräscht och attraktivt utseende är daglig vård av huden lika viktigt som vård av hår och övriga kroppen. Genom att rengöra, exfoliera (ta bort döda hudceller), återfukta och beskydda huden med effektiva produkter hålls den i god kondition och ålderstecken fördröjs.
Hur går en behandling till?

Mikroström

Strama upp Din hud med hjälp av mikroström!

Med åren avtar produktionen av kollagen och bindväven förtunnas villket i sin tur gör att huden mister sin spänst.


Pulserande mikroström tillförs i hud och muskler.

Man kan enkelt uttrycka sig som om det är gymnastik för huden. När musklerna aktiveras och stimuleras blir det på samma sätt som när man normalt tränar muskler, de blir spänstigare och fastare. Det gör att huden ovanpå musklerna stramas till. Behandlingen aktiverar produktionen av kollagen och bindväv gör att huden blir fräschare, lenare, fastare och spänstigare.


Metoden bygger på över 20-års forskning av den kända läkaren Dr Axel Bernhard.

Inledningsvis gör man en intensivbehandling på ungefär 4-6 behandlingar som sedan följs upp var tredje månad för att bibehålla resultatet.


Ultraljud

•Mycket effektiv rengöring av huden. 

•Avlägsnar döda hudceller *Effektiviserar förnyelsen av hudcellerna. 

•Fuktande effekt *Förnyar huden *Minskar onormal pigmentering. 

•Fastare hud *Rynkorna blir mindre synbara. 

•Acne / ärr blir mindre synligt. 

•Slappa muskler blir spänstigare. 

•Påsar/mörka ringar under ögonen minskar

1. Djuprengöring med Ultraljud Scrub som rensar på djupet med hjälp av ultraljud och elektricitet.  Rengörande serum appliceras på huden, sedan för man det speciellt formade ultraljudshuvudet över huden som ger ifrån sig ultraljudsvibrationer med en frekvens om 28000Hz som splittrar vattnet i microskopiskt små partiklar som tränger in i hudens porer och avlägsnar alla orenheter på djupet. Talg och pormaskar mjukas upp med hjälp av ultraljudet så att det kan avlägsnas smärtfritt, man slipper på sätt "klämmandet" som kan uppfattas som obehagligt vid en traditionell ansiktsbehandling.

2. Serum förs in i huden med ultraljudet som påskyndar förnyelsen av epidermis-överhuden.

Rengör på djupet och återställer fuktbalansen i huden.


3.Huden är nu ordentligt rengjord och man går över till mikro-massage. I och med att muskeln värms upp och hudens vävnad aktiveras med ultraljudsvibrationer jämnas rynkor ut och muskeln slappnar av. Massagen effektiviserar förnyelsen av hudcellerna, aktiverar blodcirkulationen i huden och stimulerar ämnesomsättningen. Massagen avslutas med en pulserande mikromassage som går djupare ner i muskulaturen. Man kan säga att huden får sig ett tufft aerobicspass, vilket som i sin tur ger en upplyftande effekt på samma sätt som när du tränar vilken muskel som helst.

För att bibehålla resultat görs behandlingen cirka var 4:e vecka.


Högfrekvens

Direkt högfekvens för en fet hud där acne, papler & pustler (förstadie till akne) förekommer. Man använder sig av växelström & glasstavar som man för över huden. I glasstavarna finns UV-ljus som tillsammans med den högfrekventa växelströmmen & fukten i huden bildar ozon.


- Ökar cellförnyelsen, ämnesomsättnigen

- Värmer, mjukar upp & förbättrar hudstrukturen

- Minskar talgproduktionen

- Torkar ut & läker ut acne

- Ökar blod & lymfcirkulationen

- Är decinficerande

- Lite blekande (minskar rodnad efter klämningen)


Indirekt högfrekvens är för en mer torr, mogen & livlös hud. Här skapar terapeuten & kunden en sluten strömkrets. Denna behandling är mildare. Kunden håller i en glasstav & terapeuten utför en ansiktsmassage med creme. Hudens upptagningsförmåga ökar & massagecremen kan således lättare tränga in i huden. Fett & fuktupptag ökar, även blod- & lymfcirkulationen. Lugnande effekt.Mimiska rynkor är linjer som framträder när vi exempelvis skrattar eller rynkar pannan. Rynkorna i pannan kallas ibland för bekymmersrynkor. Dessa kan vi i tidigt skede förebygga genom att åter igen använda bra hudvård.  Olika behandlingar som stimulerar huden till att bilda kollagen ger bättre spänst och elasticitet och hjälper till att hålla dessa rynkor i Epidermis (yttersta hudlagret).

Små mängder Botox passar bäst på mimiska linjer. Börjar vi i tid kan vi förhindra att de mimiska linjerna blir djupa och permanenta.

Permanenta rynkor är de rynkor som finns där vare sig du skrattar eller ser bekymrad ut. Rökrynkor runt munnen hör till denna kategori. Dessa rynkor kan inte behandlas med någon kräm, oavsett vad reklamen / tillverkaren lovar.... Linjerna behandlar man bäst med hyaluronsyra fillers eller Fraktionerad laser. 


Det andra märket är Agera rx som är det första hudvårdsmärket i världen som har mikroskopiska bioemulsionspartiklar som kapslar in de aktiva ingredienserna och därmed levererar de aktiva ingredienserna djupt ner i huden. Dessa mycket små partiklar tränger igenom hudens yttre lager och ger minimal irritation samt maximal resultat. Agera innehåller också en kraftfull blandning av antioxidanter som bekämpar fria radikaler.


Erbjudande:

Prova-På-Behandling

295kr

(30 minuter valfri behandling / kombinationsbehandling)

Tidsbokning:


Vi har teletid måndag - fredag 12.00 - 13.00

(övrig tid är vi upptagna i behandlingar)


0764-100 980


Det går utmärkt att boka via mail:

info@wakeupwithmakeup.se

Wake Up With Makeup!

          Karlbergsvägen 54, S:t Eriksplan

                                                             Stockholm